Farmaciștii se vor implica în susținerea acțiunilor de informare a populației privind importanța vaccinării împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova, cu suportul OMS și UE, au demarat mai multe ateliere de instruire pentru farmaciști în vederea desfășurării unei Campanii de informare a populației privind importanța vaccinării împotriva COVID-19, prin intermediul farmaciilor.

Aatfel, 100 de farmacii din 3 rețele naționale vor desfășura campania de informare în următoarele luni, prin discuții cu fiecare persoană care va păși pragul farmaciilor și prin distribuirea materialelor informative.

„Farmaciștii sunt o resursă importantă în promovarea mesajelor cu privire la importanța și beneficiile vaccinării. Ei sunt specialiștii în care oamenii au încredere și apeleză pentru ajutor. Sunt convinsă că prin această acțiune vom contribui la creșterea acceptabilității vaccinului în rândul populației și creșterii ratei de vaccinare”, a subliniat Zinaida Bezverhni, Secretar de stat la Ministerul Sănătății.

  „Pentru a conștientiza importanța vaccinării împotriva COVID-19 e nevoie de contribuția tuturor și mai ales a specialiștilor medicali și ai celor din cadrul Asociației Farmaciștilor. E un proiect deosebit și contăm mult pe încrederea și imaginea de care se bucură farmaciștii în societate și pe abilitățile lor de comunicare cu populația.”, a spus Stela Gheorghiță, coordonator programe pe urgențe de sănătate publică de la Biroul OMS din Republica Moldova, menționând, totodată, rolul partenerilor strategici, precum Uniunea Europeană, care contribuie la procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și implementarea a activităților tehnice în domeniul imunizărilor prevăzute în cadrul Parteneriatului Estic.

În Republica Moldova, farmaciile sunt una din cele mai vizitate instituții de către populația generală. Peste 150.000 de persoane merg la farmacie în fiecare zi.