Campania „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal” continuă în alte șase raioane din Republica Moldova

Autocarul Sănătății merge în alte șase regiuni ale țării pentru desfășurarea campaniei „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”. E vorba de localitățile din raioanele Ialoveni, Strășeni, Orhei, Rezina, Călărași, Soroca, unde echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare discută cu oamenii despre importanța vaccinării împotriva COVID-19, dezmint miturile și răspund la toate întrebările legate de acest subiect. Acțiunile se desfășoară în perioada noiembrie-decembrie 2021.

Mai exact, scopul campaniei e de a majora rata de vaccinare în rândul cetățenilor, informarea populației generale și stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Acțiunile presupun desfășurarea unui dialog constructiv cu toate entitățile și categorii de cetățeni, începând cu reprezentanții APL-urilor, lucrătorii medicali, cadrele didactice și alții.

Potrivit ultimelor date, rata de vaccinare a înregistrat o creștere pozitivă în regiunile unde s-a desfășurat campania „Vaccinează-te, pentru ca viața să revină la normal!”, iar oamenii au primit informații din prima sursă. 

Campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării  a fost lansată pe 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.  Pănă în prezent, 918.857 de persoane din Republica Moldova au încheiat schema de vaccinare împotriva COVID-19.

 
 
 

 

 
Alte noutăți
Se atestă cod verde în 37 de teritorii

În săptămâna a 15-a (11-17 aprilie) au fost înregistra...

Se atestă o scădere a numărului de cazuri noi de COVID-19 în rândul copiilor

În săptămâna a 14-a (4-10 aprilie) au fost înregistrat...

Numărul cazurilor noi de COVID-19, în continuă scădere

În săptămâna a 13-a (28 martie-3 aprilie) au fost înre...

Evoluția situației epidemiologice în perioada 21-27 martie 2022

În săptămâna a 12-a (21-27 martie) au fost înregistrat...

Numărul cazurilor noi de COVID-19 rămâne scăzut

În săptămâna a 11-a (14-20 martie 2022) au fost înregi...