Peste 270 de voluntari ai Crucii Roșii Moldova vor contribui la informarea populației despre vaccinarea împotriva COVID-19

Peste 270 de voluntari ai Asociației de Cruce Roșie din Republica Moldova vor fi implicați în informarea populației despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 la nivel național.

Astăzi, a avut loc prima ședință de instruire pentru voluntarii din raioanele Orhei, Anenii Noi, Criuleni, Ungheni și Briceni, în cadrul căreia medicul epidemiolog, Alexei Ceban și profesorul universitar, Ninel Revenco, le-a vorbit despre procesul de vaccinare la nivel național, eficiența și beneficiile vaccinării, precum și importanța informării corecte a populației despre vaccinuri și vaccinare.

La fel, specialiștii le-a răspuns la cele mai frecvente întrebări și mituri despre vaccinare.

În total, vor fi desfășurate trei runde de instruire, în perioada 21 mai - 5 iunie, iar apoi voluntarii vor merge din casă în casă pentru a transmite informații veridice despre vaccinare populației.

Acțiunea este realizată în contextul Campaniei de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, desfășurată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF Moldova.